Ensemble Spinal Encore

Lyssna

Astor Piazolla – Close Your Eyes And Listen:

      Close-Your-Eyes-and-Listen

Kjell Andersson – Springtime Alert:
      Springtime-Alert

Nils Lindberg – Leksandslåt:
      Leksandslåt

Johan-Magnus Sjöberg – Fantasy:

      Fantasy

Kjell Andersson:
      Spinal-Encore

Ennio Morricone:
      09FourFriends

Musiker

  • Per Bäcker – saxofon >läs mer
  • Anders Hjortvall – violin. Började spela fiol vid sju års ålder och antogs redan som femtonåring till musikerutbildningen vid Göteborgs musikhögskola, där han studerade i fyra år för professor Milan Vitek. Efter avlagd examen 1999 tillbringade han tre år i professor Zakhar Brons violinklass vid ”Escuela superior de musica – Reina Sofia” i Madrid. År 2004 tog Anders sitt solistdiplom vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han har medverkat vid flera tävlingar och bl a vunnit första pris i Yamaha Music Foundations tävling och i Ljunggrenska tävlingen. Anders har arbetat i många av Sveriges orkestrar som konsertmästare och han konserterar regelbundet som kammarmusiker och solist, främst i Skandinavien. Sedan 2009 är han anställd som konsertmästare på Malmö Opera.
  • Per Modin – violin. Gick ut musikhögskolan i Malmö 1982 och påbörjade då en anställning i Malmö symfoniorkester. När Malmö Opera 1991 fick en egen orkester blev han stämledare i violin 2. Förutom sin anställning har Per en mindre salongsensemble som spelar lättare  underhållningsmusik från början av förra seklet.
  • Martin Ranefalk – viola. Utbildad vid musikhögskolan i Malmö och musikkonservatoriet i Aarhus. Martin är altviolinist vid Operan i Malmö sedan 2006. Flitigt anlitad som frilansmusiker i många olika sammanhang.
  • Samuli Örnströmer – cello.  Har studerat cellospel för bl. a. Torleif Thedeén, Frans Helmerson och Boris Pergamentsikov. Solistdiplom från Edsbergs musikinstitut och Sibelius-akademin samt diplom i orkesterdirigering för Jorma Panula. Alternerande solocello i MSO, lärare på Musikhögskolan i Malmö. Konstnärlig ledare tillsammans med Marika Fältskog för Kammarmusik på Saltimporten.
  • Teddy Walter – kontrabas >Läs mer
  • Max Lörstad – piano. Solistutbildad vid Malmö musikhögskola. Numera verksam som repetitör och pianist vid Malmö Opera samt anställd som adjunkt i instudering vid MMH. Aktiv på konsertscenerna när tillfälle ges. Musikalisk ledare och kapellmästare för Skånska operan sedan 2011

KjellAnderssonKjell Andersson ->Läs mer

”Spinal Encore skrevs sommaren 2014, med Per Bäcker i åtanke som solist. Titeln alluderar på det faktum, att jag för ett år sedan gick i väntans tider på att få göra en ryggoperation nummer två, vilket många läkare är ganska ovilliga att utföra, men jag hade stått på mig eftersom jag knappt kunde stå. För sex år sen komponerade jag ett stycke för orkester med titeln Spinal Project inför min första ryggoperation. Med detta sagt vill jag tillägga, att det inte handlar om programmusik, men självklart är jag tacksam för att kunna utnyttja mitt komponerande när kroppen krånglar. Och nu kan jag dessutom återigen gå och stå! ”/Kjell Andersson