Bäcker & Andersson

BackerAndersson_400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


E
n underbar duo som utgörs av saxofonist/klarinettisten Per Bäcker och dragspelaren Håkan Andersson. Repertoaren är mycket blandad: Svensk folkton, Evert Taube, franska valser, folkliga koraler och jazzstandards.

Passar utmärkt som underhållning till middagen eller till konsert i det mindre formatet. Vi är:
Per Bäcker – saxofoner & klarinett >läs mer
Håkan Andersson – accordeon & kontrabas
>läs mer

Lyssna

Calle Schewens vals

      ba_calleschewen

Evert Taube, 1890–1976, författare, vissångare, konstnär. Calle Schewens vals ingår i vissamlingen Ultramarin som gavs ut 1936. Visan kom till då Evert Taube skulle bli medlem i ordenssällskapen Pelarorden 1931. Visan om Roslagen (i Uppland) skrevs på uppmaning av Albert Engström. Carl von Scheven var en av medlemmarna i orden, och det var han som blev odödliggjord av Evert Taube.

Sicilienne

      ba_sicilienne

Johann Sebastian Bach, 1685–1750, tysk tonsättare och musiker. Detta verk skrevs av en ganska ung Bach 1717 och ingår i en sonat för flöjt och cembalo (BWV 1031). Här arrangerat för sopransaxofon och accordeon av Håkan Andersson. Sicilianon var en populär dans under 1700-talet och togs även, som i detta fall, upp i konstmusiken. Den har en lugn, vaggande 6/8-takt (eller 12/8) med en karakteristisk, punkterad rytm, precis som i detta underbara stycke.

Under Paris broar

      ba_underparisbroar

Vincent Scotto, 1876–1952, fransk operett- och schlagerkompositör. Hans mest kända melodi är troligen denna melodi, Under Paris broar (1913).