Bäcker Kammartrio

 

Möt Piazzolla, Johannes Brahms, Pat Metheny, Nils Lindberg, Johan Magnus Sjöberg med flera i en skönmusikmix med de vackra melodierna i centrum. Vi blandar argentinsk tango, svensk folkton, med nutida orginalkompositioner. Detta, tillsamans med vår ovanliga intrumentkombination, ger trion en helt egen klang.   

 

Vi är:
Per Bäcker – saxofoner & klarinett  
Hans Delander – piano
Daniel Vistam   -bastrombon

 

”De imponerar med sin breda musikaliska kompetens och bjuder på en stark upplevelse kryddad med en uppfriskande spontanitet och lekfullhet.” 

Johan Magnus Sjöberg, tonsättare och körledare i Lund

 

”Programmet är häpnadsväckande enhetligt med tanke på att kompositionerna kommer från så vitt skilda håll.”

 Håkan Engström, Sydsvenska Dagbladet.

 

 Per Bäcker, Hagfors/Lund, är välkänd saxofonist/klarinettist och pedagog. Har spelat med artister som Tommy Körberg, Claes Malmberg, Anders Berglund, Nils Lindberg, Allhelgona Motettkör, Michael Brecker och i MSO. Anlitad av Malmö Opera i bl.a., West Side Story, Porgy and Bess, Les Misérables, The Producers och Miss Saigon.Spelar musik i de flesta genres och har de senaste åren uruppfört flera kompositioner av Kjell Andersson och Johan Magnus Sjöberg fö saxofon, orgel, kör och orkester.

 

Hans Delander, Söderhamn/Malmö. Hans förste pianolärare var Greta Nord, pianistlegenden Jan Johanssons lärare. Studerat vid Musikhögskolan i Örebro. Anställd som pianist i Norrbotten Big Band åren 1985-1999. Har spelat med artister som Jan Allan, Svante Turesson, Don Byas, Tim Hagans m.fl.  Anses vara en av regionens mest kompetenta allround pianister. Undervisar och frilansar nu företrädelsevis i södra Sverige och kan höras i diverse sammanhang från Malmö Symfoniorkester till jazzklubbar och pubar.

 

Daniel Vistam, Malmö. Har studerat vid kungliga musikhögskolan i Stockholm och i Malmö. Är numera flitigt engagerad frilansmusiker som spelar med diverse ensembler och orkestrar som Malmö och Helsingborgs symfoniorkestrar, Malmö Opera orkester, Danmarks radios symfoniorkester. Har utöver detta solo uppdrag och är mycket aktiv som pedagog i att undervisa kommande generations brassmusiker.

 

Daniel Schnyder: Tales from Another Time:

 

Ástor Piazzolla: Oblivion

 

JM Sjöberg: Sats 1 ur Moon Songs

JM Sjöberg: Sats 2 ur Moon Songs