Bäcker Kammartrio

Möt Piazzolla, Peterson-Berger, Pat Metheny, Sting, Taube med flera i en skön mix med de vackra melodierna i centrum. Vi blandar argentinsk tango, svensk folkton, jazz, italienska filmteman och originalkompositioner med en jazzblå tråd, vilket ger våra framträdanden en helt egen karaktär.

Vi är:

  • Per Bäcker – saxofoner & klarinett
  • Hans Delander – piano
  • Daniel Vistam – kontrabas/bastrombon

Så här tyckte några recensenter senast vi spelade:

”De imponerar med sin breda musikaliska kompetens och bjuder på en stark upplevelse kryddad med en uppfriskande spontanitet och lekfullhet.” Johan Magnus Sjöberg, tonsättare och körledare i Lund

”Programmet är häpnadsväckande enhetligt med tanke på att kompositionerna kommer från så vitt skilda håll. George Gershwin varvas med Värmlandsvisan, Herbie Hancock med Olle Adolphson och temat till Cinema Paradiso.” Håkan Engström, Sydsvenska Dagbladet.

Per Bäcker, Hagfors/Lund, är välkänd saxofonist/klarinettist och pedagog. Har spelat med artister som Tommy Körberg, Claes Malmberg, Anders Berglund, Nils Lindberg, Allhelgona Motettkör, Michael Brecker och i MSO. Anlitad av Malmö Opera i bl. a., West Side Story, Porgy and Bess, Les Misérables, The Producers och Miss Saigon. Spelar musik i de flesta genres och har de senaste åren uruppfört flera kompositioner av Kjell Andersson och Johan Magnus Sjöberg fö saxofon, orgel, kör och orkester.

Hans Delander, Söderhamn/Malmö. Hans förste pianolärare var Greta Nord, pianistlegenden Jan Johanssons lärare. Studerat vid Musikhögskolan i Örebro. Anställd som pianist i Norrbotten Big Band åren 1985-1999. Har spelat med artister som Jan Allan, Svante Thuresson, Don Byas, Tim Hagans m. fl.  Anses vara en av regionens mest kompetenta allround-pianister. Undervisar och frilansar nu företrädesvis i södra Sverige och kan höras i diverse sammanhang från Malmö Symfoniorkester till jazzklubbar och pubar.

 

Daniel Schnyder: Tales from Another Time:

 

Ástor Piazzolla: Oblivion

 

JM Sjöberg: Sats 1 ur Moon Songs

JM Sjöberg: Sats 2 ur Moon Songs