Per Bäcker Trio

 

Möt Piazzolla, Peterson-Berger, Pat Metheny, Sting, Taube med flera i en skön mix med de vackra melodierna i centrum. Vi blandar argentinsk tango, svensk folkton, jazz, italienska filmteman och originalkompositioner med en jazzblå tråd, vilket ger våra framträdanden en helt egen karaktär.
 

Vi är:
Per Bäcker – saxofoner & klarinett
Hans Delander – piano
Jan Karlsson – kontrabas
Så här tyckte några recensenter senast vi spelade:

”Trion presenterar ytterst välspelad musik med stor omsorg om hedersbegrepp som melodisk och harmonisk klarhet, dynamik och klanglig variation i tätt och nära samspel.”

Johnny Olsson NWT.

”Programmet är häpnadsväckande enhetligt med tanke på att kompositionerna kommer från så vitt skilda håll. Bernstein varvas med Värmlandsvisan, Astor Piazzolan med Evert Taube och temat till Cinema Paradiso.” Håkan Engström, Sydsvenska Dagbladet.

Per Bäcker, Hagfors/Lund, är välkänd saxofonist/klarinettist och pedagog. Har spelat med artister som Tommy Körberg, Claes Malmberg, Anders Berglund, Nils Lindberg, Allhelgona Motettkör, Michael Brecker och i MSO. Anlitad av Malmö Opera i bl.a., West Side Story, Porgy and Bess, Les Misérables, The Producers och Miss Saigon.Spelar musik i de flesta genres och har de senaste åren uruppfört flera kompositioner av Kjell Andersson och Johan Magnus Sjöberg för saxofon, orgel, kör och orkester.

Hans Delander, Söderhamn/Malmö. Hans förste pianolärare var Greta Nord, pianistlegenden Jan Johanssons lärare. Studerat vid Musikhögskolan i Örebro. Anställd som pianist i Norrbotten Big Band åren 1985-1999. Har spelat med artister som Jan Allan, Svante Turesson, Don Byas, Tim Hagans m.fl.  Anses vara en av regionens mest kompetenta allround pianister.

Undervisar och frilansar nu företrädelsevis i södra Sverige och kan höras i diverse sammanhang från Malmö Symfoniorkester till jazzklubbar och pubar.

Jan Karlsson, Falun/Malmö, arbetar som frilansmusiker /pedagog är en av landets ledande kontrabasister inom jazz. Medverkar även i musikaler, krogshower, TV-, radio-, studio-inspelningar och konserter i olika genrer med artister som Jacob Fischer, Victoria Tolstoy, Lil Lindfors m fl. Har genomfört ett flerta turnéer, senast med Rickard Söderberg och Arja Sajonmaa. Spelar regelbundet med ett antal orkestrar, främst i Monday Night Big Band i Malmö.

Sommarens turné görs samarbete med Musik i Syd.
www.plumbum.se.se